# Jiwa yang tersihir #

Wednesday, 4 July 2012

+ Temuduga pertama di Bumi Cinta +


wah,  gitu. Bumi cinta la sangat.
macam mana ya nak mulakan. 
ok, begini.

disuatu petang yang indah dan permai
tengah borak-borak dengan Bab, Cik, Qisya dan Aiman
tiba-tiba ada  pengumuman 
malam tu, kmi budak kos HS ada perjumpaan. Nak pilih orang baru terajui persatuan katanya.
Semua ' brother' dan 'sister' bawah kos human sciences kena lengkapkan satu borang dalam English.
lepas tu ada satu bahagian paling bawah  tulis macam ni versi terjemahan.


siapakah nama yang anda cadangkan untuk jadi committe
__________________________

nyatakan sebab

_____________________________


Merekani pakatlah ramai-ramai bubuh nama saya dekat situ.
 Rasa macam nak gigit je telinga mereka.
si QISHA ni pula,siap tukarkan maklumat dalam borang saya tu 
Lepas tu, semua 'sebab' sama pula .

nyatakan sebab

_________iron woman_________


adeh, parah dah mereka ni. Apa lagi, dapatlah temuduga.
menggigil  nak masuk bilik  temuduga.
lepas tu, pakat ramai-ramai teman.
dah macam bawa pasukan sorak nampaknya !

gemuruh pun mula menjalar di segenap urat saraf
lepas tu, budak-budak ni cakap

" Tenang wafa. Bawa bertenang. 
Macam nak akad nikah je aku tengok kau.
gemuruh sangat ! "

macamlah mereka pernah rasa perasaan akad nikah tu. Pigidah !



masa nak tunggu giliran kena interviuw
masing-masing mereng ! ngeh3 






hehe, ok bai.

2 comments:

Nur Suhada ✿ said...

Iron man? Hehe, gudluck ya wafa. :)

... Wafa Awla ... said...

kak su - wafa dapat jawatan ni tau :)