# Jiwa yang tersihir #

Sunday, 4 March 2012

Saya melihat...apa yang Dia beri untuk kamu...



kadang-kadang
pernah juga terfikir
kenapalah apa yang kita minta.... tak jadi

dulu kan ...wafa selalu berharap dalam masuk MRSM
ye la... orang kata  kat sana belajar best 
mesti pandai punya
satu lagi sebab...terpengaruh dengan novel kanak-kanak
'dear YAYAH'


*
*
*
memang pulun habis la waktu PMR dulu...
satu asrama kot tau yang wafa nak masuk maktab
tapi tak dapat pon...
keputusan tak berapa nak hebat
memang terkilan habis

atau




mungkin Dia nak tunjuk jalan yang lain

*
*
*
Lepas tu, mula lah
semua berpisah ..pindah sekolah waktu tingkatan 4
ada yang masuk maktab!
yang pandai tu masuklah SBP...kelas gitu !
yang biasa macam wafa ni
masuklah sekolah yang biasa-biasa
ada juga yang tinggal je kat situ tak pindah-pindah

*
*
Tapi Wafa pilih untuk merasa hidup di tempat baru.....
tapi kalau awak semua nak tau la kan..
erm ..setiap malam
Wafa akan tengok gambar kawan-kawan lama dulu

macam manalah hidup mereka...lepas berpisah
gembira ke ? apa ke?
ada yang dulu, orang tak berapa nak kenal
tapi dekat sekolah baru tu
HA! KAU ! MELETOP !
*
*
*
wafa?
hem ... biasa-biasa je
kawan pon tak ada *eh ..ok tipu!

*
*
*
Wafa yakin ... Tuhan pasti ada rencananya tersediri :)
tak apa...belum ada rezeki :)
Tapi  wafa memilih ----------->









Semoga  Tuhan simpan A wafa waktu PMR dulu
dan serahkan semula
pada keputusan SPM wafa yang hampir nak umum ni
mohon doa ye kawan-kawan !

wassalam :)






sebagai hamba... tidak perlu persoal banyak perkara


kerana tuhan lebih arif tentangnya 

4 comments:

dyabunga said...

semoga berjayaye wafa..dya doakan kejayaan wafa..:D

amanansyari said...

banyak nye kawan keliling kauu wafaa ! go0dluck result SPM nih ! jadik PENULIS MUDE yehh kawann ,
w0oaahhh ,nnti kalau kau da pem0s or masuk paper ke wat ever laa , jangan lupe akuuu ^.^

aku budak PETRA / SAMDKLANA yg 'setie' dari form 1-5 (saje nk bgtau ,nnti kau lupe )
kehkehkeh :D

... Wafa Awla ... said...

terima kasih awak !

... Wafa Awla ... said...

AMAN ! terima kasih wei :) sayang kau ! <3