# Jiwa yang tersihir #

Wednesday, 11 April 2012

+kenangan,selamanya dalam ingatan+




mengapa terdiam dan membisu
hapuskanlah hiba dihatiku
Ayuh
kau dan aku terus maju

haha, siapa ingat lagi lagu ni? Tiya mesti ingatkan?
sepi, sunyi
selalunya dalam keadaan macam ni la
kita akan terfikir macam-macam
tentang dosa, tentang pahala, tentang pengalaman
tentang zaman sekolah yang nakal, tentang cikgu,tentang buku

tentang KAWAN ^_^

mungkin sebab kita hidup bawah satu bumbung
ukhuwah itu ternyata indah , kawan





kadang kita menangisi sesuatu perkara bersama
walaupun perkara remeh, kan?
sama ada terbeban dengan peraturan
terbeban dengan tugasan
terbeban dengan cacian
sabarlah kawan
segalanya kita telan.




sakit kita, sakit bersama
canda kita, canda bersama
kita mengejar warna pelangi
meski saya terjatuh antara gemawan awan

"wafa, cepat! kita teruskan perjalanan"







kawan,
pergilah mana-mana pun kau mahu
telusurilah jalan-jalan yang Tuhan tentukan

ini kenangan, dan selamanya dalam ingatan :)


+geng belakang bilik prep yang kepoh+
+ Keropok angah+
+coklat Haifa+
+Balqis,Cho, Sakinah, ajar math T.T+
+Geng Razi yang aku selalu kacau+
+geng pantun saya+
+Su cikgu akaun saya +
+zati yang jaga saya waktu demam+
+kelas Sina :) +
+geng balik lewat petang, Nani,Yan,Be'e+
+ Kp dan badar yang tabah dengan perangai saya :p +
+aberg,Mimi teman sekatil saya...hiwhiwhiw+
+Nisah mangsa buli saya+
+Tiya kawan karok saya+
+Anin, Akem, Fiya,Cipah better half saya+
+geng papa+mama+
+kawan tak tidur malam Chanoh,(konon nak qiam tapi aku tak bangun ) +
+Ain, kawan waktu kena "kacau" bila berjaga malam+
+kawan senasib saya Pipa,Rod,Jad+
+Fatin Nabila tempat aku tibai air kalau haus+
+geng terjah rumah+

dan kepada semualah ! terima kasih sebab jadi kawan saya :)
maaf atas segala kekurangan :)

aku sayang kalian

-------------------------------------------------------------------------

maka selesailah entry yang penuh syahdu bukan main
huhu, jangan layan sangat kepala saya ni , hihihi  :)
inilah penangan kesedihan + lagu jiwang sinar fm bukan main
-------------------------------------------

wasalam :)

4 comments:

puteri Tiya. said...

saya bagi surat cinta ni sebab awak yg suruh, disamping saya ikhlas. saya nak kata thanks. u r a supportive sister and nnti aku kawen aku ajak ko, dah nk dkt nih. ahaha. aku memain je. aku arap nnti ko leh berjaya. doakan aku aq.
from; tiyot
to: the next A SAMAD SAID vice versa

... Wafa Awla ... said...

:)
aku sayang kau juga, lepas ni jaga diri tau
tak tahulah boleh ke tak nak karok lagi dengan kau.
Doakan aku jadi penulis berjaya tau ! aku tengah cuba, serius, aku tengah cuba , kawan. kau pun..jaga diri

BEIHA MAT said...

sedih pula baca entry kau ni .
kalau Allah bagi aku peluang untuk kembali semula seperti dulu , itu yang paling aku nak ! nak sekolah , nak dengan kawan2 , nak life dengan kau .. stay up , memekak ... :')

... Wafa Awla ... said...

huhu, yang memekak tu memang harus...nak masuk bilik guru sebab sejuk ..haha ! :')